Prentenboek ‘Nooit meer beter’

Lucas is zeven jaar. Hij is ziek en wordt nooit meer beter.
Samen met papa, mama en zus denkt hij na over leven en doodgaan.

Nooit meer beter is een prentenboek voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Het is bedoeld om voor te lezen of zelf te ontdekken, maar bovenal om te helpen de dood bespreekbaar te maken met en bij kinderen.

Dit boekje is een uitgave van Lucas for Life vzw
Tekst: Tomas & Diewer Bruyland – van der Meijden
Illustraties: Peter De Marrez
Vormgeving: Stef Hillewaere
Druk: De Boekdrukker, Amsterdam
2019, 32 p.
ISBN 9789463963022
D/2019/14804/01
NUR 273, 274


Getuigenissen

Annemie: “Zo een waardevolle manier om het thema dood gaan binnen te brengen bij kinderen (en ouders).”

Geertrui: “Bij ons staat het boek gewoon tussen de andere kinderboeken in de kast. Daan (4 jaar) pakt het boek er regelmatig uit zodat ik het nog eens voorlees. Hij luistert altijd weer aandachtig. Hij zegt op het einde elke keer: “Als iemand dood gaat, dan moet je die niet missen, he, je kijkt gewoon naar een foto en dan kan je daar nog aan denken”. Hij heeft dus denk ik al een eerste, eigen idee over dood gaan ontwikkeld. Dank u, boekje.”

Gonda: “Wanneer ik het boek lees en naar de kleurrijke prenten kijk is het als een gesprek, zoals in ‘Gesprek met de regen.”

Ilse: “Ik vind het heel sterk dat jullie dit initiatief genomen hebben om de dood beter bespreekbaar te maken voor kinderen. Het boekje vind ik prachtig, zowel de woorden als de beelden. Vooral het beeld van de tranen van papa, mama en zoon.”

Heleen: “Ik vond het voorlezen een succes! Een reactie op het boekje van een mama: kippenvel! De kindjes vonden het ook mooi. Ikzelf vind het ook een prachtig boek.”


Nooit meer beter wordt verkocht voor € 15,00 (excl. verzending) via deze website of bij boekhandel De Kleine Johannes en Doekjes en Broekjes in Leuven. De opbrengst gaat naar het KITES Team van UZ Leuven.


Wel je meer weten over het KITES-team of steun je graag het KITES-team nog meer? Neem dan zeker een kijkje op hun website of doe een gift aan het het KITES-team via het KU Leuven-rekeningnummer BE45 7340 1941 7789 (BIC-code KREDBEBB; gestructureerde mededeling +++400/0018/67489  +++). Voor giften vanaf 40 euro stuurt KU Leuven een fiscaal attest. KU Leuven heeft een ANBI-erkenning, zodat deze attesten ook in Nederland een fiscaal voordeel kunnen opleveren.