Lucas’ Leuke Leuvense Weetjes Wandeling

Lucas’ Leuke Leuvense Weetjes Wandeling is een fijne herinneringswandeling voor al wie Lucas gekend heeft, maar het is ook gewoon een leuke zoektocht door Leuven voor gezinnen en andere groepen. De opdrachten zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar, maar ook jongere kinderen beleven er plezier aan met de hulp van papa en mama of grote broer of zus.

Geïnspireerd door de corona-wandelgekte en de nagedachtenis van Lucas, bedachten Iemke, Ineke en Diewer een zoektocht op basis van foto’s en raadsels, die gezinnen of coronabubbels op een tocht van ongeveer 4 km doorheen Leuven leidt. Onderweg lees je waarom deze plek voor Lucas belangrijk was, maar ook wat deze plek betekent in de rijke geschiedenis van Leuven.

Ga op pad met Lucas’ Leuke Leuvense Weetjes Wandeling

Schrijf 10 euro over op het rekeningnummer BE38 0689 3553 0772 van Lucas for Life vzw met vermelding van “Lucaswandeling + je e-mailadres”. Je ontvangt een link naar de wandeling in pdf-formaat in je mailbox. Check zeker je spam-folder!!!

De wandeling bestaat uit een kleurrijke bundel in pdf-formaat die je zelf gemakkelijk kan afprinten (best in kleur, want er staan heel wat foto’s in, maar in zwart-wit lukt het meestal ook).
De speurtocht is een plezier voor jong en oud en wie hem (met kinderen) onderneemt, neemt best ook iets lekkers, een potlood, een bellenblaas en wat stoepkrijt mee.

Laat ons zeker weten wat je van de wandeling vond via vzwlucasforlife@gmail.com of via onze facebookpagina. Heb je een leuke foto die we mogen publiceren? Stuur deze dan ook door! Wie weet krijg je een verrassing …

Je steunt niet enkel Lucas for Life vzw, maar ook de theatervoorstelling “Oscar & Oma Rozerood”

Met de opbrengst van deze wandeling, willen we de theaterproductie “Oscar & Oma Rozerood” van Kwinten Van Heden ondersteunen.
Deze productie vertelt het verhaal van de tienjarige Oscar, die terminaal ziek is en weldra zal sterven, en van de worstelingen van zijn omgeving om hierover met hem te praten. Het theaterstuk is een bewerking van het gelijknamige boek van Eric-Emmanuel Schmidt.

Kwinten Van Heden is een beloftevolle Leuvense theatermaker die met “Crux” (over het misbruik binnen de Kerk) en “Sluitertijd” (over het verlies van een kind) reeds bewezen heeft dat hij zwaar beladen thema’s en diepe emoties op een herkenbare en genuanceerde wijze  het podium kan brengen.
Meer info op www.kwintenvanheden.be.