Bloedtransfusie

Eindelijk hebben ze gevonden wat die plotse koorts veroorzaakte: een bacterie in het bloed en één in de longen. Lucas krijgt een hele cocktail van antibiotica om er weer bovenop te geraken en moet daardoor nog tot volgende week woensdag in het ziekenhuis blijven. Dat bericht was wel een beetje een kaakslag, we hoopten immers dat we hem vrijdag na de chemo mee zouden mogen nemen naar huis.

Omdat het hemoglobinegehalte in zijn bloed te traag stijgt, kreeg hij deze namiddag een bloedtransfusie. Hij herleefde ogenblikkelijk! Graag maken we even van de gelegenheid en van deze blog misbruik om iedereen die dit leest aan te moedigen om bloed te geven. Lucas zal wellicht nog heel wat transfusies nodig hebben, en samen met hem nog vele anderen. Dus, als je Lucas wil helpen en je wist tot nu toe niet hoe, word dan bloeddonor! Het is het mooiste geschenk wat je hem en ons (en wellicht vele anderen) kunt geven, want die oogjes die weer beginnen oplichten na dagen van futloosheid en ellende, dat is onbetaalbaar!

8 gedachten over “Bloedtransfusie”

 1. Oooh, dat is inderdaad niet leuk om te horen!!! Echt waar, ik wens jullie echt veel knuffels, steun, succes….,echt waar!!
  Moest ik nu oud genoeg zijn zou ik zeker bloed geven!!! Succes!!!!!!!

 2. Dag Diewer en Thomas,
  We denken ontzettend veel aan jullie en de kindjes (en wij!) bidden elke avond voor jullie ventje. En als we deze zomer terug in Belgie zijn, gaan we zeker bloed geven… .
  Heel veel sterkte,
  Jessie, Stefaan, Anna, Noah & Esra

 3. In Blanden ging ik altijd bloed geven, was een sociale gebeurtenis. Hier in Leuven viel dat tegen, maar ik zal opnieuw uitzoeken hoe het systeem hier werkt.

 4. Om de zoveel weken ga ik trouw bloed geven in het bloedtransfusiecentrum in Leuven. Na het werk, voor het werk als ik later moet beginnen of op hun zaterdagse opendeurdagen. Veel rustiger dan in de gemeentelijke inzamelpunten. Ze nemen meer tijd voor u en laten op je gemak ‘bekomen’. Nu heb ik nog meer een reden gevonden om trouw te blijven bloed geven!

 5. van zodra ik weer mag bloedgeven, sta ik voor jullie en de anderen behoeftigen klaar…
  diewer, geef lucas een dikke, kiemvrije zoen van me. geef je een seintje als ik “veilig” op bezoek kan komen? ik kan terug spelletjes, knutsels en-of muziekinstrumenten meenemen als hij er zin in heeft. hier brandt elke dag een kaarsje…. ik bel je morgen nog. slaapzacht!

 6. Ik heb nog nooit bloed gegeven en vrees dat dat geen goed idee is voor mij, maar met mijn hart en mijn aandacht en mijn tijd – vertoef heel vaak op de blog – ben ik voortdurend bij jullie. Ik wens jullie veel sterkte en volg jullie gevecht tegen de kanker…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.