Vrij

Deze ochtend werd een CT scan gemaakt van Lucas’ hals om te zien hoe de tumor evolueert. Lucas onderging het als een “grote” en was net niet beledigd dat ze hem daar aanvankelijk voor in slaap wilden doen. “Ik weet al hoe dat moet, ik moet dan gewoon heel lang stil liggen in een grote tunnel” legde Lucas heel ernstig uit aan de dokter.

De CT scan bracht geweldig nieuws: de tumor is gekrompen van 6 naar 4,4 cm. In de mond is er al bijna niets meer te zien, maar de scan bevestigde wat we al hoopten: de luchtpijp is helemaal vrij.

Er kwam dan ook meteen nadien een arts van NKO om de canule te verwijderen en het gaatje dicht te plakken. Dat leverde nog duchtig gevecht op want Lucas was niet bepaald akkoord. Met vijf moesten we hem vasthouden en ik kan niet garanderen dat we hier geen permanente gehoorschade aan hebben overgehouden!

Dat gevecht bevestigde nog maar eens wat we eigenlijk al wisten: Lucas is in superform: 1 kg bijgekomen, gegroeid en superenergiek. Moeilijk te geloven dat hij wel degelijk een levensbedreigende ziekte heeft!

7 gedachten over “Vrij”

  1. Zo blij dit te lezen. Zo genieten van het positieve nieuws, en de kracht en de moed die we hieruit kunnen putten ! Weer een slag gewonnen<;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.