Simulatie

In de late voormiddag moesten we op de bestralingsafdeling zijn voor een CT scan, het maken van het masker en het aftekenen van de lijnen op het masker. We hadden dit zo goed mogelijk proberen voor te bereiden en Lucas deed het schitterend. Eerst moest hij muisstil in de juiste houding op de tafel gaan liggen. Daarna werd de natte en slappe kunststofplaat op zijn gezicht en borst gelegd en vastgevezen aan de tafel. Vervolgens drukten de dokter en verpleegsters er zachtjes de vorm van ogen, neus, kin en hals in. Na het nemen van een ct scan werd de bestralingszone dan afgetekend op het masker.

Alles samen duurde het een klein kwartiertje, maar als je muisstil vastgevezen aan een tafel ligt, zal dat wel een eeuwigheid lijken. Lucas deed het fantastisch: hij deed zonder protest alles wat hem gevraagd werd. Het ging dan ook allemaal supervlot en nadien mocht hij een mooie beloning kiezen.

20131010-141802.jpg

20131010-141827.jpg

20131010-141849.jpg

3 gedachten over “Simulatie”

  1. Gosh, wat hebben jullie toch een moedige en knappe zoon! Voor volwassenen is dit al zo moeilijk en beangstigend, wat moet dit wel niet voor hem zijn, en natuurlijk ook voor jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.