Bloedtransfusie 2

Wanneer Lucas wispelturig wordt en heel druk doet, weten we dat zijn bloedwaarden (witte en rode bloedcellen) laag staan door de chemo. Hij reageert dan niet alleen humeurig, maar soms ook onbeleefd, verwend, arrogant, onredelijk en overdreven emotioneel. Maar even later kan hij ook weer heel lief en attent zijn.
Deze namiddag kreeg Lucas een kleine opmerking met als gevolg een hysterische huilbui die bijna een half uur duurde. Nadien hing hij totaal uitgeput als een vod over mijn schouder. Om daarna bij aankomst in het ziekenhuis nog zeker een half uur over en weer te lopen in de gang, zwaaiend met zijn ridderzwaard, op jacht naar everzwijnen, krabben en paddestoelen.
Even later kwam de verklaring van deze dag vol extreme reacties. De rode bloedcellen staan nu zo laag dat een bloedtransfusie nodig is. Zijn tweede transfusie sinds het begin van de
behandeling, deze keer met Lucas’ laconieke reactie: “Ik wil geen bloed, want dan word ik te dik”, en dan een schaterlach. “Grappig hé!” voegt hij er triomfantelijk aan toe. Ook zijn humor maakt grote bokkensprongen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.