PET-scan (gebrek aan) resultaten

De PET-scan van vorige week geeft weer dat de cellen in het ‘gezwel’ actief zijn. Maar omdat dit ‘gezwel’ op de plaats ligt waarop vorig jaar maximaal bestraald werd, kunnen de dokters moeilijk geloven dat dit een rest is van de oorspronkelijke kanker of een nieuwe tumor. Ook de mogelijkheid dat het een ‘ontsteking’ is, wordt geopperd, temeer omdat de plaats overeenkomt met de plaats waarin in mei een abces werd vastgesteld.

De testresultaten beantwoorden niet aan de verwachting dat er geen celactiviteit zou waargenomen worden, waardoor niemand weet hoe het verder moet. Verder overleg volgt en daarin zal vooral eindelijk duidelijk moeten worden of er nu wel of niet een biopsie kan en zal genomen worden, en of er al dan niet chemo wordt opgestart. We vermoeden echter dat de MRI scan van volgende maand zal worden afgewacht om te controleren of het ‘gezwel’ groeit of afneemt.

Het is uitermate verwarrend en frustrerend dat er bij elk onderzoek meer vragen rijzen terwijl er maar bitter weinig antwoorden komen.

2 gedachten over “PET-scan (gebrek aan) resultaten”

  1. Er komt geen antwoord omdat ze er zelf nog niet uit zijn, misschien niet eens zo’n slecht teken, maar het helpt jullie niet vooruit. En nu maar weer wachten, zo frustrerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.