Scan met kleine veranderingen

Vorige week onderging Lucas een volgende MR-scan. Deze verliep optimaal: Lucas was zo goed blijven stilliggen, dat hij van de verpleging niet 1 maar 2 cadeautjes mocht kiezen. Deze ochtend bespraken we de beelden met de arts. Het ‘letsel’ (of wat het ook is, àls het al iets is) dat aftekent op de scan, is een beetje groter dan de vorige keer en ziet er in het midden een beetje anders uit.

Aangezien de vorige beelden moeilijk te begrijpen waren door de resultaten van de biopsie, zijn de veranderingen op de beelden nu ook niet zomaar uit te leggen. Daarom wordt in de volgende weken een PET-scan ingepland en volgen er nadien eventueel nog verdere onderzoeken. Morgen mogen we op consultatie bij de bestralingsarts met al onze vragen over de hypothese van de radionecrose (die nu als mogelijke verklaring weer wordt overwogen).

Lucas blijft er allemaal heel rustig onder, en denkt al (heel pragmatisch) na over het cadeautje dat hij mag kiezen na de PET-scan. Ook wij gaan even rustig de komende onderzoeken proberen ondergaan.

Een gedachte over “Scan met kleine veranderingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.