Chemo 1.2 – waar blijft de misselijkheid?

Na een hele lange nacht (gisteren rond 17u in slaap gevallen in de zetel) met slechts één onderbreking omwille van diarree, wordt Lucas vrij goed wakker rond 8u15.  Van de misselijkheid nog steeds geen spoor, wel weer diarree, behoorlijk slapjes en wat stilletjes.  Hij brengt de voormiddag vooral door op de zetel en wordt heel geleidelijk aan wat spraakzamer.  Tegen de middag kunnen er ook een paar glimlachjes en mopjes vanaf.  Hij eet weinig, maar alles is beter dan niets.

Tegen 13u gaan we naar de Dagzaal, waar Lucas eerst een uur ziekenhuisschool volgt.  Hij herleeft daar helemaal en speelt nadien zelfs een tijdje met een leeftijdsgenootje.  We spreken even met de dokter, de sociale dienst, de psychologe.  Het is bemoedigend om te merken dat vele mensen op verschillende manieren zich voor Lucas en ons inzetten. Chemo 1.2 loopt rustig in, waarna we naar huis kunnen.  Daar ligt Lucas weer een hele tijd uitgeteld op de zetel, maar zijn humeur blijft goed en ook nu blijft de misselijkheid achterwege, al kan deze nog vanavond of vannacht doorkomen.

De komende dagen zal hij zich wellicht vrij goed voelen, maar daarna gaat het langzaam bergaf, naarmate zijn bloedwaarden dalen.  Vooral op dat punt zal deze chemo zwaarder zijn dan de vorige keer.

Al met al helemaal geen slechte dag! En één van de zes chemo’s kunnen we alweer schrappen van de lijst.

 

2 gedachten over “Chemo 1.2 – waar blijft de misselijkheid?”

  1. Fantastisch, 1 van de 6 is alweer voorbij! Hopelijk blijft de misselijkheid hem gespaard en komt hij ook de dalende bloedwaarden zo goed mogelijk door. We duimen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.