MR-scan en neutrofielen

Het verlengde weekend van 1 mei: een ideaal moment om met wat vrienden en hun kinderen op weekend te gaan. We vertrokken op vrijdag en genoten met volle teugen van het gezelschap en de kinderen die zich ontzettend konden uitleven.

Met 11 kinderen  in 1 slaapzaal vol stapelbedden is vragen om kattenkwaad...
Met 11 kinderen in 1 slaapzaal vol stapelbedden is vragen om kattenkwaad…

Jammer genoeg moest dit weekend toch even onderbroken worden voor een MR-scan op zaterdag ochtend: de eerste scan na het begin van de chemo, om te controleren of de behandeling aanslaat. De resultaten van deze scan verwachten we in de loop van deze week. Lucas zag het gelukkig helemaal zitten. Even over en weer van de weekendplaats voor een “uitstapje Gasthuisberg”.

Heel vlot en met de droge opmerking “ik heb dit al enkele keren gedaan” beklom hij de machine. En alhoewel het geluid deze keer nog luider was dan anders, viel Lucas na 10 minuten in slaap. De 30 minuten durende scan was voor hem dan ook heel snel voorbij.  De verbazing van de verpleegster “die dit nog nooit had meegemaakt” vormde een mooie kers op de taart.

Maar omdat we zaterdag zo’n 10 dagen na de chemo waren en de uitwerking dan maximaal is, vroegen we ook een bloedonderzoek. En gelukkig, want de “neutrofielen” (witte bloedcellen die ons lichaam beschermen tegen bacteriën) bleken helemaal weg: waarde 0. Dat betekent dat Lucas geen bescherming meer had tegen bacteriën en schimmels. Terugkeren naar de weekendplaats die niet bepaald “Dettol clean” was, was dan ook geen optie meer. Met pijn in het hart, en een tussenstop in de speelgoedwinkel, keerden papa en Lucas direct naar huis terug. Gelukkig brachten mama en Ruth vandaag mooie tekeningen mee voor Lucas, gemaakt door de andere kinderen; een lief troostgebaar.

3 gedachten over “MR-scan en neutrofielen”

  1. Oh, wat jammer van het weekend. Gelukkig had hij vrijdag zo te zien nog wel een hoop plezier gemaakt daar ;-).

  2. Wat jammer dat jullie niet als gezinnetje verder konden genieten van het weekend, maar knap dat hij het – ondanks zijn lage bloedwaarden – zo goed doet. Een dikke pluim voor het dettol-team! Hopelijk kunnen jullie volgend jaar weer ‘zorgeloos’ op vakantie met het hele gezin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.