Chemo 5.1 Yes we can!

Lucas en Ruth waren deze ochtend vroeg wakker, waardoor we al voor 8u de deur uit konden richting Gasthuisberg.  Ondanks de omstandigheden, voelt het nog steeds aan als een ‘luxe’ dat we gewoon naar het ziekenhuis kunnen fietsen, een zalig ritje van een tiental minuten in de stralende ochtendzon.

Het is nog heel erg rustig op de dagzaal en dat zal de hele dag zo blijven.  Alles gaat dan ook supervlot: aanprikken, bloedname, onderzoek door de dokter, de bloedresultaten en de aanmaak en aankomst van de chemo. Lucas is bijzonder ontspannen en geniet gewoon van een hele voormiddag eten: tuckoekjes met mayonaise, chips, kippensoep en komkommer. Rond de middag mogen we alweer weg. We doen nog wat boodschappen en brengen een bezoekje aan mama’s werk waar de copieuze maaltijd nog even wordt verder gezet. In de namiddag is Lucas wel moe en klaagt hij af en toe van buikpijn.  Hij eet nog een vrij behoorlijke avondmaaltijd van spaghetti met kaas en nadien pannenkoeken met suikerstroop.

Lucas’ bloedwaarden waren deze ochtend maar net hoog genoeg om de chemo te kunnen laten starten, maar het feit dat hij de afgelopen dagen zo energiek is (vandaag ook nog eens bevestigd in de kine) en zo goed eet (ook bevestigd door de weegschaal), geven hoop dat zijn lichaam voldoende gerecupereerd is om ook deze chemokuur weer te doorstaan.

Een gedachte over “Chemo 5.1 Yes we can!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.