Eviva lasagna 

Lucas aan het eten krijgen en houden tijdens een chemokuur is meestal niet simpel. Hoewel hij gisteren alles at wat hij op zijn weg tegenkwam, kregen we deze morgen op elk voorstel tot eten een heel norse “neen”. Nochtans weet hij zelf goed genoeg dat een volle maag beter gewapend is tegen de misselijkheid dan een lege. 

Uiteindelijk kreeg mama Lucas enthousiast voor de smoothie (appel-versgeperste sinaasappel-banaan) die Lucas bij juf Lies leerde maken, waar hij meteen twee grote bekers van achterover sloeg. Daarna ging het eten quasi vanzelf: pannenkoek, krokante muesli met rode vruchten, maanzaadbroodjes met kip curry en zo meer …

In de dagzaal was het vandaag drukker dan gisteren, maar de warmte viel nog mee. Bij Lucas ging alles supervlot, omdat we ook nog naar Sint-Raf moesten voor een gehoortest en een consultatie NKO.

Op ons menu voor deze avond stond spaghetti, waarvan de saus alvast in de diepvriezer stak. Helaas heeft Lucas sedert gisteren ontzettend veel zin in lasagna, waardoor papa toch maar zijn grote hart toonde, witte saus maakte en de oven aanzette, bij deze meer dan tropische temperaturen … Lucas at er uiteindelijk niet meer dan een paar happen van, maar dankzij ons superkoele huis konden we best genieten van deze winterse maaltijd …

Chemodag 5.2 verliep opnieuw in goede stemming en met goede eetlust. Op naar morgen, voor chemo 5.3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.