Spelen spelen spelen

Lucas beleeft topdagen.  Van de chemo vorige week heeft hij amper last gehad, enkel af en toe wat lichte “ochtendmisselijkheid”. Hij slaapt goed, eet met smaak en is in een opperbest humeur. Maar wat ons nog het allermeest opvalt is hoe ontzettend goed en enthousiast hij momenteel speelt. Playmobil, K’nex, strijkparels, schommelen, trampoline springen, … noem maar op, hij doet het allemaal vol enthousiasme samen met Ruth of een of meerdere buurkinderen of bezoekers (afhankelijk van het aanbod).

Wij beleven dus heerlijke dagen, waarin de kinderen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds in de weer zijn, volledig opgaand in hun spel. Ze hebben geen tijd om te douchen, aan te kleden, te eten en het is bij momenten echt hilarisch om ze onderling bezig te horen.  De iPad en TV komen er nog nauwelijks aan te pas.

Op deze manier is er voor ons veel tijd om ook eens iets anders te doen dan Lucas te animeren, van eten te voorzien en naar het ziekenhuis te gaan. We genieten ongelooflijk van deze nieuwe dynamiek tussen broer en zus, die gepaard gaat met een grote solidariteit en zelfstandigheid.

Zo mag de zomer eeuwig duren!

Een gedachte over “Spelen spelen spelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.