Kafka voor gevorderden

De laatste 2 chemokuren, chemo 4 & 5, waren speciale kuren omdat Lucas voor het eerst “Topotecan” kreeg toegediend. De dokters kozen voor dit geneesmiddel omdat de vorige scan niet goed was en dit middel in het internationale behandelingsprotocol wordt voorgeschreven in dit geval. Bij de start van chemo 4 werd ons reeds gezegd dat Topotecan niet wordt terugbetaald door het ziekenfonds omdat dit niet goedgekeurd is voor Lucas zijn kanker. De dokter wist niet goed voor welke kanker Topotecan bij kinderen dan wèl werd terugbetaald en dàt vonden we raar, tot nu.

Voor de terugbetaling door de hospitalisatieverzekering (die waarschijnlijk wel in orde komt) dienden we zelf een aanvraag in bij ons ziekenfonds en kregen als antwoord een mooi staaltje van ‘Kafka voor gevorderden’. Topotecan wordt dus wèl terugbetaald voor onze zoon indien hij aan de voorwaarden voldoet: ofwel ovariumcarcinoom, ofwel baarmoederhalskanker. (Ovariumcarcinoom is eierstokkanker). En indien dit zo is, moeten we gewoon de bewijsstukken ter beschikking houden voor de adviserende geneesheer…

Mocht het niet over een ernstige ziekte gaan, je zou je een breuk lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.