Wachten op witte bloedcellen

Vier antibiotica’s via het infuus en eentje oraal en dat al meer dan een week… Maar het enige wat Lucas eigenlijk nodig heeft zijn witte bloedcellen om zijn -hoogst waarschijnlijk – virale infectie te bestrijden. Dank zij een speciaal medicijn (jaja, nóg een zakje aan de infuuspaal), wordt de aanmaak van witte bloedcellen gestimuleerd en dat begint vruchten af te werpen: we zien dagelijks bijna een verdubbeling in zijn bloedspiegel, hiep hoi!

 

Er kan altijd nog een zakje bij
 
Verwacht wordt dat Lucas in de loop van het weekend koortsvrij wordt, en dat men vervolgens vanaf maandag de antibiotica een voor een kan afbouwen. Dan zijn we hopelijk medio volgende week thuis.

De afgelopen twee dagen zijn er verschillende koortsvrije momenten geweest. Lucas voelde zich dan ook veel beter en knutselde erop los. Hij deed telkens een flinke middagdut en eet kleine beetjes, maar wel met smaak. Zijn mond is wel nog steeds erg ontstoken, maar dat veroorzaakt gelukkig niet zoveel pijn.

Deze avond speelden Lucas en Ruth voor het eerst sinds lang weer samen, dank zij de moderne technologie. We zetten Facetime op en zo konden ze met de playmobil spelen en leek het zelfs alsof we allemaal samen aan tafel zaten voor het avondeten. Het was een hele fijne ervaring voor ons allevier en we gaan dit zeker nog doen de komende dagen. Hopelijk is Ruthje zo wat minder verdrietig, want ze heeft echt al heel wat tranen gelaten om haar afwezige speelkameraadje.
Op naar meer witte bloedcellen dus en naar een goed gevuld, koortsvrij weekend!

 

Facetime Fun! Lang leve de moderne technologie
  
 

2 gedachten over “Wachten op witte bloedcellen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.