Chemo 7.1

Deze morgen trokken Lucas en mama samen richting UZ voor een bloedname en daarna – hopelijk – de start van chemo 7. Op dagzaal verliep alles nogal chaotisch, waardoor het aanprikken en de bloedname nogal lang op zich lieten wachten. Gelukkig volgden de resultaten snel: ondanks te weinig rode bloedcellen mochten we toch starten met chemo. Morgenvoormiddag staat er wel een bloedtransfusie gepland, voor chemo 7.2. Gelukkig swingen de witte bloedcellen nog steeds de pan uit, dus voor een nieuwe infectie moeten we niet meteen schrik hebben. Lucas at en knutselde de hele dag en had nog geen last van misselijkheid, de voornaamste bijwerking van deze nieuwe chemo. 

 

Laurel en Hardy kijken is goed voor de eetlust
 
Intussen ging papa op school de bednetkoffer afhalen. Morgen wordt de verbinding getest, zodat alles in orde is voor het nieuwe schooljaar.

Chemo 7 is toch wel een beetje speciaal, want het kan wel eens de laatste intensieve chemo zijn, voor we overstappen op een onderhoudsbehandeling. Helaas moeten we wachten op de resultaten van de controlescan van 17 september om te weten of er nog een achtste en negende kuur volgen of niet. We blijven nog even in spanning dus.

Voorlopig kijken we echter niet verder dan volgende week: het nieuwe schooljaar, iedereen naar school behalve mama en Lucas, maar vooral de start van het thuisonderwijs. 

2 gedachten over “Chemo 7.1”

  1. Nog even op de tandjes bijten om die nummer zeven te doorstaan. Moge vele engelen je daarbij helpen. En veel plezier in de bednetklas. K. De Mey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.