Terugvechten

Plots uit het niets, wou Lucas gisterenavond mee aan tafel in de rolstoel. Hij at een paar hapjes mee en bleef nadien nog even helder. Na een onrustige nacht, kregen we deze voormiddag opnieuw een korte heropleving in de rolstoel. Hij wou zelfs naar school om zijn rolstoel te laten zien, waarvoor hij uiteindelijk veel te moe was. Als klap op de vuurpijl wilde hij deze namiddag nogmaals in de rolstoel mèt uitgebreide pogingen om te eten èn zelfs samen te tekenen. Dat laatste is letterlijk weken geleden. We hadden niet meer durven hopen dat nog (even) te mogen meemaken.

We beseffen tegelijk dat deze korte momenten van ‘herleven’ waarschijnlijk laatste opflakkeringen zijn van een strijd die binnenkort wordt verloren. Hij gaat onmiskenbaar achteruit. Maar het toont Lucas zoals we hem voor altijd in ons hart willen bewaren; strijdlustig en koppig volhardend, een echte held.

11 gedachten over “Terugvechten”

 1. Pfff…
  Dit klinkt zo surrealistisch en is helaas zo reëel 😢
  Hoop met jullie op nog van die heldere momenten, van die opflakkeringen…
  Al moet de confrontatie met wat komt eens zo hard zijn hierdoor, al komt het gevoel ‘zou t misschien dan toch…’ misschien boven… Her zijn momenten die in jullie geheugen, hart en ziel gegrift zullen staan… Zo kostbaar…
  Veel liefde …
  Veel warmte…
  Veel sterkte…
  X
  Kirsten en co

 2. Enkel liefde wensen we jullie, geborgenheid, tederheid, vele knuffels, hopelijk nog intense momenten, ik kan alleen hopen dat Lucas zo weinig mogelijk pijn moet ondergaan,, dikke zoenen uit Brugge ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.