Weer een topdag

Ook vandaag beleefden we een topdag met Lucas. Lange periodes in de rolstoel, eten, wassen en verzorgen met volle medewerking, samen knutselen en Lego bouwen, … We gingen vandaag zelfs even op bezoek bij juf Hilde thuis. Daar kreeg Lucas de pen die zijn klasgenootjes deze week ook van directeur Jan kregen. Het is een heel speciale pen, met blauwe inkt en aan de achterkant een gommetje waarmee je de inkt kan weggommen. Samen op stap gaan is een enorme onderneming, maar we hebben er zoveel deugd van!

 

Lucas test zijn pen uit
 
Na een stevige middagdut en een lange medische interventie – opnieuw aanprikken in de portacath, nieuwe leidingen naar zijn drie medicatiepompen en het wisselen van een van de cassettes in de pompen – had Lucas nog nét genoeg energie om wat Lego te bouwen en een kleine pizza te beleggen.

 

Pizza time!
 
Nu dit op meer dan een korte heropleving begint te lijken, proberen we toch ook een zeker ritme te vinden. De afgelopen dagen waren heel mooi, maar tegelijk vrij hectisch. We zijn met twee full time thuis en toch komen we armen en benen tekort om Lucas’ verzorging, het animeren, de rest van het gezin en het huishouden draaiende te houden. Op die manier kunnen we veel te weinig genieten van deze mooie momenten. Tijd dus om eens te kijken hoe we bepaalde zaken anders/beter kunnen aanpakken.

Volgende week krijgt Lucas weer twee keer thuisonderwijs. We hadden nooit verwacht dat we daar nog toe zouden komen, maar nu hij zo helder is en zich vrij goed voelt, willen we hem dit vooral niet ontnemen. We zien wel of het lukt.

Op naar een topweekend – hopelijk was het overgeven van deze avond niet de aanzet van mindere tijden.

5 gedachten over “Weer een topdag”

  1. Ik ben zo blij voor jullie dat er nog onverwacht zo mooie, intense en heldere momenten samen zijn. Ik blijf bidden voor jullie, voor draagkracht … én voor een wonder.

  2. Super. Wat doen jullie het goed zeg. Ik ben ook enorm blij dat Lucas nog mooie momenten met jullie kan beleven. Ik heb enorm waardering voor wat jullie doen. Ik blijf jullie ook gedenken in mijn bidden.

  3. Mooi om te zien en lezen. Ondanks de omstandigheden ziet Lucas er goed uit op de foto’s, hij lijkt zich te amuseren op de momenten dat het mogelijk is. Toch een groot geluk dat jullie er alles aan doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen voor iedereen, en dat jullie daar elke dag opnieuw de moed voor vinden. Succes met de voortdurende ‘reorganisatie’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.