Alarmnachten

Ondanks het feit dat Lucas de afgelopen nachten heel diep en rustig sliep, waren het voor ons woelige nachten. De moderne techniek liet ons twee keer behoorlijk in de steek.

Vrijdagavond gaf de pomp van Lucas’ alternerende luchtmatras (tegen doorligwonden) alarm. We konden niet meteen geholpen worden en een google search en enkele drukken op de knopjes later leek het probleem verholpen. Midden in de nacht kregen we echter opnieuw alarm en liep de matras uiteindelijk leeg. We haalden dan maar een gewone matras van boven en konden nadien rustig verder slapen. Lucas herinnerde zich ’s morgens gelukkig maar amper wat er gebeurd was.

Afgelopen nacht was het serieuzer. Om 2u ging de morfinepomp in alarm omdat ze leeg was. Papa belde snel de thuisverpleegster uit bed. De nieuwe morfinecassette werd zo snel mogelijk aangehangen, maar Lucas’ lichaam reageerde meteen met hevig braken en veel pijn. De toediening van enkele extra dosissen hielp hem gelukkig snel weer in slaap. Deze voormiddag leken de gevolgen nog mee te vallen, maar eten en drinken zat er vandaag amper in, de middagdut was lang maar heel onrustig en Lucas voelde zich deze namiddag helemaal niet goed in zijn vel. Hopelijk is dit maar één mindere dag en gaat het morgen weer beter.

Het vervelendste is dat niemand kan verklaren hoe dit weer is kunnen gebeuren. Een kleine twee weken geleden hadden we hetzelfde probleem met ook een hele slechte dag (braken, koorts) tot gevolg. Ofwel is de pomp onbetrouwbaar, ofwel bevat de cassette minder medicatie dan de aangegeven 100 ml. We zijn nog volop aan het uitzoeken waar het probleem zit en hoe we het in de toekomst kunnen vermijden.

Wat de oorzaak ook is, wij hopen dat we deze nacht eens geen alarm krijgen en morgen weer volop kunnen genieten van een goede dag.

3 gedachten over “Alarmnachten”

  1. Zo typisch dat die dingen het altijd ’s nachts moeten begeven! Of misschien valt dat gewoon meer op omdat het ons dat echt heel hard stoort?

  2. Dat is toch echt niet niets, altijd met het ‘onvoorspelbare’ moeten omgaan. Stresserend voor jullie allen. Van harte een goede nachtrust toegewenst, en goed materiaal want die bijkomende hinder kunnen jullie, en Lucas in het bijzonder, zeker missen. Hopelijk terug wat rustiger nu. Veel moed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.