Lucasforlife#1

Nicky stuurde ons deze mooie herinnering.
Wil jij ook jouw herinnering delen met ons? Vul dan zeker dit formulier in.
Dank je wel!!!

Het moet zaterdag 3 oktober 2015 zijn geweest…
Ik bracht een zakje met vijgen-van-onze-boom naar ✨Lucas✨, omdat ik ergens -tussen de regels door- gelezen had, dat hij dat zo graag lustte. Het was een mooie nazomerse dag, maar ik was snipverkouden. Als ik aanbelde had ik niet verwacht dat ✨Lucas✨ zou opendoen…”
Wat kom jij doen en hé, wat zit er in dat mooie zakje?” was ✨Lucas✨ zijn kinderlijke nieuwsgierigheid…Ik toonde hem de verse vijgen en zag zijn ogen glunderen.
” En nu moet je binnenkomen” zei hij heel spontaan… . Ik vertelde hem dat ik vreselijk verkouden was en niet mee naar binnen wou, omdat ik bang was om hem ‘verkouden ‘ te maken.
” Dat geeft niet, ik ga toch dood…” antwoordde hij toen, alsof het het normaalste was, wat er kon gebeuren… Ik kreeg het heel even ijskoud, moest mijn tranen bedwingen, maar ✨Lucas✨ was vast beraden en was blij met het bezoek. Diewer was ook blij met mijn bezoek en al gauw zat ik met een lekker glas limonade in de tuin! Tomas was druk in de weer met de huisvesting voor de kippetjes.
” Wil je een dino kiezen? je mag uit al mijn dino’s kiezen die ik geknutseld heb…” Natuurlijk wilde ik dat wel en koos ‘dino diplodocus’ uit de kudde. Ik vroeg hem wel om zijn naam er op te schrijven. Met zijn oranje glitterpen signeerde ✨Lucas✨ zijn kunstwerk, mijn dino…
“Wil je nu met mij op de trampoline springen, ja toch hé?” En voor ik het besefte, pakte hij mijn hand vast en loodste mij naar de trampoline…Nog nooit heeft een handdruk mij zo geraakt, als ✨Lucas✨ zijn handje in de mijne… . Ik voelde me zo verward en schuldig , omdat ik zo verkouden was en bang om hem nog zieker te maken. Zo warm als ik me voelde om hem zo zien te stralen… dat hij mij zo gek had gekregen om mee te springen op de trampoline… Met het meest ontroerende, verwarde en verwarmende gevoel ging ik wat later terug naar huis…
Nu, maanden later staat er hier nog steeds ‘dino diplodocus’ te glinsteren bij kaarslicht op mijn ‘mooiste-herinneringen-kastje’ , bij het lichtje dat blijft branden … voor altijd ✨Lucas✨ 💙
IMG_4308

Een gedachte over “Lucasforlife#1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.