Olifantenprot

Net voordat Lucas onder narcose moest voor de biopsie, intussen nog maar een week of drie geleden, maar het lijkt een eeuwigheid, maakte hij in het operatiekwartier kennis met de slaapdokter. Die legde uit dat hij zo meteen een maskertje op Lucas’ gezicht zou zetten waaruit een ‘olifantenprot’ zou komen. En die stinkt zo hard dat je er meteen van in slaap valt. Dat mopje was precies wat Lucas toen nodig had, bang als hij was voor wat komen ging. Nu, drie weken later, produceert Lucas zelf aan de lopende band ‘olifantenprotten’ met zijn tracheostoma. Als het spreekknopje op de canule staat en hij ademt met een korte harde luchtstoot uit, dan weerklinkt er een gigantisch protgeluid en dan komt Lucas natuurlijk niet meer bij van het lachen. Wat een heerlijk spel om te spelen met elke dokter en verpleegter die zijn kamer binnenkomt! We hadden het nooit gedacht, maar het tracheostoma dat al voor heel veel traantjes heeft gezorgd, heeft ons de afgelopen dagen al heerlijk aan het lachen gebracht!

3 gedachten over “Olifantenprot”

  1. Fan-super-tastisch. het mooiste bewijs dat zelfs zieke kinderen nog altijd kinderen zijn! Ben blij voor jullie dat er ook al eens een lach bij komt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.