Morele chantage

We zijn dit weekend tussen alle bedrijven door in de voorbereidingen van onze verhuis gedoken: uitsorteren, selecteren, inpakken, … Wat verzamelt een mens toch allemaal! Verhuizen is de ideale gelegenheid om ook nog eens stevig te selecteren in het kinderspeelgoed, zo ook de kinderpuzzels die hier al maanden onaangeroerd liggen. Lucas, vandaag weer vol energie en bijzonder opmerkzaam, ziet mij een puzzel in de zak voor de kleuterschool steken, en schiet meteen in actie. “Maar neen, mama, die puzzel die maak ik zo graag, die wil ik nog houden.” Mama: “Maar Lucas, die heb je in geen maanden gemaakt. Je zegt altijd dat je niet graag puzzelt.” Lucas: “Ja maar dat is nu omdat ik kanker heb. Kindjes die kanker hebben die puzzelen niet graag. Maar als ik weer beter ben dan ga ik die puzzel zeker elke dag maken, dus je mag die nog niet wegdoen hoor.” Grrmbl, wat kun je daar nu tegenin brengen?!

4 gedachten over “Morele chantage”

  1. ocharme, da manneke. Zomaar al zijn puzzels wegdoen… Stel je voor Diewer, straks heb je nog tijd en plaats over om te verhuizen…..
    Zalig om nog eens een echte Lucas-uitspraak te lezen!
    grtz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.