Aquarium

Lucas ligt momenteel op één van de “beste” kamers van de kinder-onco-gang: tegenover het aquarium èn de relaxzetels èn de koffieautomaat. Goed voor hem om naar de visjes te kijken; goed voor ons om comfortabel te zitten met een koffie. Het is een mooi aquarium, goed onderhouden met voldoende verschillende visjes. Tegelijk heel intelligent geplaatst want ideaal voor (kleine) kinderen om eindeloos naar te kijken.
Hier te zijn met Lucas voelt aan als verblijven in een aquarium; terwijl de rest van de wereld verderraast heeft de tijd hier een ander ritme. Misschien daarom dat de bak met visjes zo interessant blijft; het is als kijken naar een aquarium ìn een aquarium. Je voelt hier heel sterk de glazen muur tussen ‘mensen van de buitenwereld’ en ‘lotgenoten’. Het laatste wat je hier verwacht is een bekende tegenkomen. En zeker niet meerder bekenden. Tot vandaag…
Twee studie- en jaargenoten blijken tegelijk lotgenoten. Uit een groep van minder dan 30 afgestudeerden, zijn we met drie lotgenoten die intussen alles afweten van chemokuren, infectiegevaar, scans en degelijke bij één van onze kinderen.
Nadenken over toeval en lot voelt meestal aan als geprojecteerd en dus volledig zinloos. Soms zou je wel beginnen twijfelen…

Een gedachte over “Aquarium”

  1. Versteld zou je staan hoeveel lotgenoten tegen deze ziekte strijden. Angstvallig wordt het vaak verzwegen. Vandaar dat ik het ook zo moedig vind dat jullie deze site oprichten. Hopelijk wordt het dan minder een taboe (want is het nog steeds) en meer bespreekbaar. Als lotgenoten zullen jullie elkaar zeker goed begrijpen, steun elkaar. Grt. Dora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.