Prinses Harte

Een week verhuisd en Lucas voelt zich al helemaal thuis. Geen aanpassingsproblemen maar alleen enthousiasme voor ‘het grotere huis’. Zelfs de afwezigheid van een bedje in de living (bij wijze van experiment), is geen enkel probleem. De zetel is goed genoeg om even op te gaan rusten.
We zijn een week voor de volgende chemo en Lucas voelt zich goed, dus we konden hem deze ochtend meenemen naar het slotmoment van de stikmarathon van vzw Prinses Harte. En alhoewel we hem goed hadden voorbereid, was hij toch zeer overdonderd door de vele aanwezigen. Na het afsluiten van de 24-uren, kreeg Lucas de speciaal voor hem gemaakte ‘prinses Harte-koffer’; een prinses Harte-knuffel met bijpassende kleertjes, een apenknuffel voor de prinses, een groot knuffeldeken met zijn naam op, een rugzakje voor Lucas èn één voor de prinses, en daar bovenop een sonde-vriendelijke pyjama voor Lucas met het zelfde motief als de pyjama van de prinses. Zijn ogen straalden bij zoveel mooie geschenken, mooi verpakt in een prachtige koffer. Dank je wel Elke en Johan, en alle andere vrijwilligers van dit uitzonderlijke initiatief.

20130818-220402.jpg
Eenmaal thuis werd alles nog eens uitgebreid bestudeerd en goed bevonden.

20130818-220630.jpg
En nog voor de avond werd de pyjama met de prinses uitgebreid getest en ingewijd in bed. Lang geleden dat Lucas zo snel èn spontaan een pyjama aan heeft getrokken.

4 gedachten over “Prinses Harte”

  1. Tijdens de overhandiging van de koffer aan jullie merkte ik dat menig stikster een traantje wegpinkte. Het was voor hen ook een mooi moment. Jullie aanwezigheid maakte het voor hen concreet voor wie ze die prachtige inzet leverden. Joris Philips

  2. Voor de stiksters was jullie aanwezigheid ook een hart onder de riem. Tijdens de overhandiging van de koffer aan jullie zag ik bij enkelen van hen behoorlijk wat ontroering. Jullie bezoek maakte het voor hen nog concreter. Nu zagen zij met eigen ogen voor wie ze hun prachtige inzet geleverd hadden.

  3. Het was inderdaad niet eenvoudig: meewerken aan een koffertje voor een ziek maar genezend kind terwijl mijn eigen kleindochter het niet overleefd heeft. Maar ik wens Lucas en zijn ouders het allerbeste en veel plezier met zijn geschenkjes. Het is hem van harte gegund.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.