Prinses Harte II

Gisterenmorgen kwam de Prinses Harte koffer met alle inhoud mee naar het ziekenhuis en Lucas droeg vol trots zijn mooie pyjama, speciaal ontworpen met tientallen knoopjes, om niet in de knoop te geraken met de buisjes van het chemoinfuus.

Toen we ons gisterenavond klaarmaakten om te gaan slapen, stond mama voor een dilemma: de superpyjama aanlaten of niet? De chemo en het naspoelen zorgen telkens voor “nachtelijke overstromingen” waar zelfs een volwassenenpamper niet tegen opgewassen is. Lucas was echter heel beslist: “Mama, alles van Prinses Harte moet vannacht in de koffer hoor, anders wordt het vuil van de pipi en kan ik er morgen niet meer mee spelen.” Pyjama, fleecedeken, Prinsessenpop en kersenpitkussen werden dan maar opgeborgen, samen met Apie-van-de-Apenklas.

En zo ligt hier naast mij een kaal jongentje in een kaal wit bed met alleen een gigantische witte pamper aan. Een beetje een zielig gezicht, maar morgen fleuren we de boel weer op met al zijn Prinses Harte schatten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.