HistarUZ

Sedert zijn ziekte is Lucas ontzettend geïnteresseerd in al wat met het menselijk lichaam, dokters en ziekenhuizen te maken heeft.  Hij ziet de hedendaagse medische wereld en luistert graag naar de verhalen van buurvrouw tante Machteld, die voor haar pensionering, alweer meer dan tien jaar geleden, jaren aan een stuk hoofdverpleegkundige was op een van de vele afdelingen van het UZ.  Thuis bladert hij gefascineerd door onze “atlas van het menselijk lichaam”, een superzwaar, prachtig geïllustreerd boek.  Natuurlijk wordt hij zelf later ook dokter!

Tante Machteld en tante Reinilde konden Lucas dan ook geen groter plezier doen, dan een rondleiding voor hem te regelen in HistarUZ, het ziekenhuismuseum van het UZ Gasthuisberg.  Lucas had de voormiddag van zijn leven: het hele museum voor hem alleen en hij kon eindeloos kijken, vragen en testen. Hierbij een hele dikke dank je wel aan de twee tantes!

 

IMG_4540 IMG_4551 IMG_4552

 

Een gedachte over “HistarUZ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.