Eerste bestraling met bloed, zweet en net geen tranen

This is D-Day … In ons geval B-Day: bestralingsdag en tegelijk ook de start van chemo 8. Lucas was al een hele week ontzettend zenuwachtig en dat is vandaag natuurlijk niet beter. Het aanprikken ging erg moeilijk; de verpleegster straalde uit dat het “snel-snel” moest gaan en Lucas blokkeerde begrijpelijkerwijs.

Deze namiddag gingen we dan naar een andere afdeling voor de eerste bestraling. Het kostte papa, mama, twee verpleegsters en een dokter alle overtuigingskracht om Lucas op de tafel te krijgen, want hij was heel erg bang. Maar als een echte dappere ridder ging hij dan toch liggen. Papa las een verhaaltje door de micro en mama zong 2,5 liedjes en toen was het alweer gedaan! Lucas mocht zelf de eerste stempel zetten op zijn aftelkalender.

Zo meteen wordt de chemo opgestart en morgenvroeg gaan we weer naar beneden voor de tweede bestraling. Nu gaan we eerst eventjes bekomen van een toch wel spannende en emotionele gebeurtenis.

3 gedachten over “Eerste bestraling met bloed, zweet en net geen tranen”

  1. Heel veel moed gewenst bij deze heel zware en lastige momenten. We duimen verder intens mee met jullie en kijken uit naar het moment dat de aftelkalender volgestempeld staat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.