Post chemodag 1

Na drie nachtelijke overstromingen en bedverschoningen gaf Lucas het deze ochtend vroeg om 5u45 op om nog verder te slapen. Papa kon de nachtverpleging overtuigen om het infuus nog af te koppelen voor de briefing aan het einde van haar shift en zo stonden papa en Lucas al om 7u30 thuis.

Lucas was blij om thuis te zijn, maar voelt zich verre van optimaal. Hoewel hij weinig last heeft van misselijkheid, lukt eten en drinken niet, want zijn smaakpapillen laten het weer helemaal afweten. Hij heeft weinig energie en vindt moeilijk zijn draai.

Tegen de middag komen opa en bobonne en daar leeft Lucas wel even van op. In de loop van de namiddag valt hij uiteindelijk uitgeput in slaap in de zetel.

De champagne hebben we voorlopig nog maar even koel laten staan. Ookal zijn de chemo’s nu voorbij, zolang Lucas zich niet goed voelt, is er weinig reden tot feesten.

Vanavond zullen we op tijd naar het ziekenhuis vertrekken en morgen kunnen we uitslapen. Deze nacht wordt er ook weer intraveneuze voeding toegediend -de vorige nachten niet omdat dit slecht combineert met de chemo – en hopelijk voelt hij zich morgen alweer een heel stuk beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.