Gehoorverlies

‘Wat zeg je?’ ‘Ik versta je niet.’
We horen het Lucas meermaals per dag vragen. Vooral toen de bestraling reeds enkele weken voorbij was, viel het op dat Lucas ons heel vaak niet goed verstond. Het riep onmiddellijk nare herinneringen op aan de weken net voor de diagnose, toen hij ook heel slecht hoorde. Bij het vorige opvolgonderzoek vroegen we dan ook een uitgebreid ooronderzoek aan.
Deze ochtend vertrokken we met een goedgemutste Lucas naar de NKO afdeling op St. Rafaël. Dapper en superflink onderging Lucas alle onderzoeken.

20140219-101545.jpg

20140219-101559.jpg

En na het vele wachten (want in een ziekenhuis is het altijd wat wachten) kregen we dan de resultaten: een serieus gehoorverlies langs links door ‘vertaaiing’ van het trommelvlies ‘dankzij’ de bestraling. In augustus gaan we terug voor een opvolgingsonderzoek, omdat verwacht wordt dat het trommelvlies nog wat kan herstellen (redelijk veel volgens NKO, weinig volgens oncologie…). In tussentijd zullen we Lucas moeten leren om het gehoorverlies zoveel mogelijk te compenseren met zijn rechteroor.

3 gedachten over “Gehoorverlies”

  1. Is inderdaad geen leuk nieuws! Hopelijk geneest het nog terug. Ik duim mee. Sander hoort hier enkel langs linkerkant, maar is ook muzikaal (heeft hij van de papa).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.