Vertellen

Lucas wil het aan iedereen vertellen van zijn “nieuwe kankerbol”. Vooral op school, aan juf Marijne en zijn vriendjes. We nemen dan ook zijn boekjes van Chemo Kasper en Radio Robbie mee naar school en in overleg met de juf en de zorgjuf vertellen we aan de klasvriendjes wat er aan de hand is. Onderweg naar school kochten we op de markt een mooie adventskrans voor in de klas waarbij de kinderen de komende weken een kaarsje kunnen branden. Er zal weer heel wat getekend, gekleurd, geknutseld en geschreven worden.

En na het vertellen in de klas, waarbij we ons gezicht min of meer in de plooi weten te houden, volgt een onwezenlijke dag. Vertellen, vanalles regelen, hier nog een was insteken, daar nog een boodschap doen, alle buitenschoolse activiteiten afzeggen en voor de rest vooral wachten en proberen niet te wanhopen.

Het zal een lang weekend worden, wachtend op een bericht van Gasthuisberg over de volgende stappen.

7 gedachten over “Vertellen”

  1. LIeve Diewer, we zullen één en al oor zijn, laat Lucas het vertellen. Het is zo belangrijk dat hij kan vertellen wat er aan de hand is. Ik wil wel honderd duizend maal luisteren!

  2. Vol bewondering dat jullie zo moedig zijn, ook al het soms met een klein hartje en slapeloze nachten… ik kom zo gauw mogelijk af, zondagavond al als je wil.
    we wensen jullie een zo goed mogelijk weekend en tot binnenkort.

  3. Dag Diewer en Tomas, al heb ik jullie al een eeuwigheid niet gezien, ik kijk af en toe op jullie blog om de strijd van jullie levenslustige ventje te volgen en denk aan jullie allemaal. Nu weer, na dit #!@!?* nieuws. Ook hier staat een kaarsje voor jullie te branden. Veel sterkte in de komende tijd.

  4. Ik vind het oprecht vreselijk nieuws.. Vooral het afwachten nu, zal wel slopend zijn. Ik dacht deze week Lucas in het ziekenhuis gezien te hebben samen met zijn papa, toen we Wout zijn broertje en papa gingen uitwuiven (we liepen achter hem, maar ik was niet helemaal zeker..). Waarschijnlijk was het toen zijn onderzoek, vermoed ik. Vanavond ben ik even thuis en ga ik een kaarsje branden! Moest ik op één of andere manier iets kunnen doen: graag! Heel veel liefs en goede moed.. Ik denk aan jullie..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.