Biopsie

De Biopsie deze ochtend is heel vlot verlopen. Dit gebeurde via de neus en niet via de mond, zoals we aanvankelijk dachten. Daardoor valt de last voor Lucas heel goed mee want er is geen schade in de mond, dus geen hinder bij het eten.

Het ontwaken was wel onaangenaam want een verbandje onder de neus gaf aanvankelijk een heel ‘verstikkend’ gevoel. Intussen is Lucas weer thuis en uitgeput in slaap gevallen in de zetel: ideaal om verder te recupereren. We dromen luidop om morgen eventueel al een half dagje school te proberen.

De biopsie heeft aangetoond dat de “bol” in Lucas’ hoofd minstens een abces is, dat intussen was opengegaan via de neusholte. De chirurg kon letterlijk in de “bol” kijken. Het weefselonderzoek zal nu moeten uitsluiten of er in de weggenomen cellen kanker aanwezig is. De eerste resultaten worden verwacht tegen het einde van de week, maar dat kan natuurlijk altijd vroeger of later zijn.

Een gedachte over “Biopsie”

  1. Blij dat het achter de rug is. Ik zou er even naast gaan liggen en ook een dutje doen. Mama heeft al haar krachten nodig. En al de rest kan wachten :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.