Chemo

Uit de biopsie blijkt dat er toch weer tumorcellen actief zijn in Lucas’ hoofd. Dat is verbijsterend en moeilijk te begrijpen, aangezien hij net in die zone het zwaarst behandeld is.

Het nieuws is niet wat we gehoopt hadden, maar we weten nu tenminste wél waar we aan toe zijn.

Maandag wordt chemo opgestart: twee dagen via de dagzaal, dus ’s avonds mogen we telkens naar huis en vier weken later volgt een tweede kuur. Daarna zullen ze via scans en onderzoeken evalueren of de behandeling aanslaat.

Aangezien het vandaag Lucas’ zevende verjaardag is, hebben we hem nog niets verteld. We zullen dat morgen doen, in de geborgenheid van ons gezin. Zijn leven zal de komende week weer drastisch veranderen: niet meer naar school, geen buitenschoolse activiteiten meer en heel veel ziekenhuisbezoeken. Maar we staan met heel velen klaar om hem er weer doorheen te sleuren.

16 gedachten over “Chemo”

 1. Ik lees nu pas de update van de voorbije weken. Verdorie toch!!! Zo’n nieuws wil je niet horen/lezen! Lieve ouders & familie, ik wens jullie héél veel moed, sterkte en kracht, vriendschap en liefs! Ik denk aan jullie!! xxx
  Saskia & Poekie

 2. Ik reageer zelden, maar lees een leef met jullie mee…
  Maar hier heb ik geen woorden voor … de tranen lopen hier al over mijn wangen…
  Lucas: GO FOR IT!!! Véél sterkte voor de komende moeilijke periode, voor het hele gezin.
  Hier brandt ondertussen een extra kaarsje in ons speciale hoekje thuis, eentje voor jouw, Lucas!!!

 3. Vreselijk nieuws… Hadden zo gehoopt dat het ook dit keer toch ok zou blijken te zijn… Wat je als ouder vreest bij iedere controle blijkt nu echt te zijn voor jullie… We wensen jullie als gezin bijzonder veel sterkte toe voor wat nu weer staat te komen… We kunnen maar hopen dat jullie kracht blijven putten bij mekaar en bij allen die jullie omringen en dat jullie Lucas zich hierdoor gesterkt en gedragen mag weten! We duimen en bidden voor jullie ! Jullie komen er, weet ik zeker! Kijk dat kankermonster recht in de ogen en overwin !!!
  xxx
  Kirsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.