Chemo 3.1

Hier zijn we dan, voor het eerst sinds lang weer eens gehospitaliseerd op eenheid 341. De luxe van chemo via de dagzaal is er deze keer helaas niet bij. De cyclofosfamide -een van de twee componenten van deze chemo- is erg schadelijk voor nieren en blaas en moet na toediening telkens 12u nagespoeld worden. De chemo van vandaag is toegediend en het spoelen is volop bezig. Naast het spoelen wordt er ook extra medicatie toegediend om de nieren en de blaas te beschermen. En dat blijkt deze keer wel nodig te zijn: uit de urinetestjes die we bij elke plasbeurt moeten doen, tekent een lichte blaasontsteking. Voorlopig nog geen reden tot paniek, maar het wordt wel extra opgevolgd. Het spoelen leidt meestal tot een of meerdere nachtelijke overstromingen, ondanks de volwassenenpamper die bijna tot aan Lucas’ kin komt. Op al te veel nachtrust rekenen we dan ook maar niet.

De dag is voor Lucas vrij snel voorbijgegaan: inschrijven, kamertoewijzing, onze kilo’s bagage uitpakken, even eetinspiratie gaan opdoen in het winkeltje, naar de speelzaal, de kiné, bezoekje van de dokters, ziekenhuisonderricht op de kamer en tussenin medicatie innemen en  eten (plattekaas met crunchy muesli, kindersurprise en papasoep-met-balletjes met boterham met salami zijn vandaag de favorieten). 

Voor papa en mama was het een dag van wachten, verpleging opbiepen wanneer nodig, naar het winkeltje lopen om nog meer plattekaas of kindersurprise, koffie drinken en lezen. Er stond deze namiddag nog een uitgebreide bespreking van de controlescan van anderhalve week geleden op het programma, maar de dokters hadden helaas dan toch geen tijd. Hopelijk lukt het morgen wel.

Het hoogtepunt van de dag voor ons allemaal was wel het bezoekje van tante Lien van de apenklas en tante Cathérine van de uilenklas, die niet alleen een fijn cadeautje, maar vooral ook onze Ruth meebrachten uit school! 
 
Morgen is er weer school en muziektherapie en misschien ook nog wel bezoek. Zo gaat de tijd wat sneller voorbij. We tellen af naar woensdagmiddag, dan zijn we normaal gezien weer allemaal thuis verenigd én dan begint een lekker lang weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.