Nergens beter dan thuis!

We zijn weer thuis. Het duurde uiteindelijk nog tot 17u deze namiddag voor de medicatie voor de blaas en de nieren en de naspoeling van de chemo helemaal klaar waren. Gelukkig was het voor Lucas een heel afwisselende dag: knutselen en pizza’s bakken in de speelzaal, kiné, bezoek van zuster Katelijn, tandartscontrole op de kamer en nog een bezoekje van de dokters. Hoewel Lucas heel miserabel wakker werd en doorheen de dag wel wat dipjes had, heeft hij een behoorlijk actieve dag gehad. Deze avond was hij wel doodop.

Deze chemo was de zwaarste die Lucas tot nu toe gekregen heeft en dat zullen we de komende dagen en weken ongetwijfeld merken. Het grootste gevaar vormen alle mogelijke infecties. We zullen dus heel bewust moeten overwegen wat we wel en niet met hem kunnen doen, waar we heen kunnen gaan en wie er op bezoek kan komen. 

Chemo 4 -normaal over drie weken, maar dat zal van het herstel van Lucas’ lichaam afhangen -kan weer ambulant worden toegediend, evenals chemo 6. Voor chemo 5 zullen we weer gehospitaliseerd moeten worden.

Maar dat zijn zorgen voor later. Nu eerst genieten van het samen zijn, het thuis zijn, het slapen in ons eigen bed, het lange weekend met hopelijk veel zon.

2 gedachten over “Nergens beter dan thuis!”

  1. Goede morgen allemaal, eerst en vooral een zalige hoogdag van Hemelvaart! Zo blij dat jullie weer samen zijn. Geniet met volle teugen en het weer…..dat moeten we erbij neemen, ziet er niet zo goed uit maar misschien zijn ze mis in Ukkel, hopelijk toch. Veel zoenen aan jullie kapoenen en goed moed aan allen. Hebben jullie het kaartje ontvangen? Dag Lucas en Ruthje! Bobonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.