Thuis

Gisteravond kregen we Lucas eindelijk mee naar huis. Het ontslag stond aanvankelijk gepland op woensdag, maar een streptokokkeninfectie in zijn portacath en vervolgens een allergische reactie op de antibiotica strooide roet in het eten. Hij loopt de komende veertien dagen rond met een schoudertasje met daarin een “cassette”, een machientje waarmee de antibiotica verder wordt toegediend. De dosering loopt echter wat moeilijk, waardoor we vandaag en ook morgen even naar het UZ moeten voor een bloedname via de arm. Lucas ondergaat het prima, wetende dat het hem allemaal extra kralen oplevert voor zijn kanjerketting.

Voor de rest gaat het goed met hem: de aften en de pijn zijn helemaal weg. De slechte smaak in zijn mond is er veel minder, waardoor eten hem opvallend beter smaakt. Hij heeft wel regelmatig een zware energiedip, die hij enkel te boven komt met eten en rusten. Maar hij is vrolijk, gedreven in zijn activiteiten en voelt zich goed.

Op deze wijze gaan we toch even herademend het weekend in. Twee dagen genieten van het thuis en samen zijn, voor we maandag aan de vierde chemokuur beginnen.

2 gedachten over “Thuis”

  1. Ongelooflijk blij voor jullie allemaal, geniet van elkaar want dat hebben jullie nu echt wel nodig! Slaap zacht. Liefs mama Ps zijn de kaartjes nu wel aangekomen na mijn misser?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.