Hoe goed is goed?

We staan alweer aan de vooravond van een nieuwe chemokuur. De nieuwe cocktail bestaat uit vijf maal twee baxters, toe te dienen via dagzaal van maandag tot vrijdag. Dat wordt weer een stevige week voor Lucas.

Hij heeft de afgelopen dagen met ongelooflijk veel smaak gegeten: pasta al pesto met broccoli en spekjes, gevulde paprika en huisgemaakte eiersalade waren de toppers op het menu.

Hoewel Lucas duidelijk genoot van het thuiszijn -al zat hij zowel vrijdag- als zaterdagnamiddag met papa in het ziekenhuis omwille van bloednames en het bijstellen van zijn antibioticapomp- toch waren het nog zware dagen voor hem. Elke dag heeft hij wel een paar mindere momenten: bleek, moe, geen energie, soms ook pijn en gewoon met zichzelf geen blijf weten. Soms gaat het over door iets te eten (als hij daar de energie toe vindt), maar soms houdt het lange tijd aan. Vandaag werd het uiteindelijk een lange middagdut met mama in het grote bed. Echte quality time voor allebei, maar tegelijk toch ook confronterend. 

De laatste chemo heeft er heel zwaar op ingehakt, dat merken we aan alles. En ookal voelt Lucas zich de laatste dagen bij momenten heel goed, het is nooit meer helemaal OK en zal het waarschijnlijk ook nooit meer worden. En het goed zal steeds minder goed zijn … Verpletterende, maar helaas reële gedachten.

4 gedachten over “Hoe goed is goed?”

 1. Zit hier met de tranen in mijn ogen. Wens jullie veel sterkte en geniet van de kleine wondermomenten die er af en toe tussen flitsen en wie weet, misschien ooit een groot wonder. Ik hoop en bid ervoor! Marieke

 2. Vind het verschrikkelijk wat jullie nu moeten doormaken 😢
  Blijf voor jullie duimen !
  X
  Kirsten (van GDW in den tijd en helaas ook van op Onco)

 3. We denken aan jullie, elke dag, en hopen dat het deze keer wat meevalt voor Lucas. Dat die vreselijke bijwerkingen zich gedeisd houden.Quality time, dat wensen we jullie dan weer in bakken toe. En een wonder … oh zo graag.

 4. Genieten van elkaar, van die kleine momenten die eigenlijk héél bijzonder zijn!
  Als alles goed gaat, mogen jullie binnenkort een pakketje van Zonnedekens/zonneknuffels verwachten. Toen ik het Poekie-project hebt stopgezet, heeft deze organisatie de verdeling van de knuffels verder op zich genomen. Miet, de lieve dame achter Zonnedekens, gaat ’n mooi pakketje voor jullie samenstellen, zo heb ik toch nog het gevoel dat er ’n vleugje Poekie-liefde naar jullie komt! 🙂
  Ik wens jullie heel veel liefs!!!
  Saskia & Poekie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.