Chemo 4 & 2 kanjerkettingen

Gisteren is chemo 4 begonnen. Deze chemo duurt 5 dagen, maar kan elke dag op een uurtje via de dagzaal toegediend worden. Concreet moeten we deze week elke middag van 12 tot 13 u in het ziekenhuis zijn; een mooi moment voor een picknick op de (Gasthuis)berg. Natuurlijk mogen we niet verwachten elke dag even vlot terug naar huis te kunnen; er zijn ook nog gesprekken met de dokters, de sociale dienst, de apotheek, enz. Maar vandaag lukte het wel en waren we reeds voor 14 u thuis.  Tot nu heeft Lucas weinig  last van deze chemo. Hij eet volop en voelt zich meestal redelijk ok. Het is daarenboven opvallend hoe actief hij de laatste week bezig is met zijn kanjerkettingen, de eerste zowel als de tweede. De twee kettingen hangen sinds kort aan elkaar, en Lucas wil alles weten over de betekenis van elke kraal. En zelfs de kralen van de vorige behandeling die nog ontbraken, moesten de afgelopen week allemaal aangevuld worden. Vooral het bloemetje van ‘einde behandeling’ stond het hoogste op zijn verlanglijstje. De onvermijdelijke vraag drong zich dan ook ook: “Wanneer krijg ik mijn tweede bloemetje?” Hij weet het nog niet, maar op een dag moeten we het hem wel vertellen…
IMG_6607

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.