Chemo 4.4 Bloedtransfusiecentrum

Lucas heeft al verschillende keren bloed gekregen en ook al één keer plaatjes. We speelden al langer met de idee om hem eens mee te nemen naar het bloedtransfusiecentrum om te zien hoe zijn “biefstuk zonder friet” geproduceerd werd.  Deze voormiddag kwam het er eindelijk van. Het was rustig in het BTC op Gasthuisberg en zowel de dokter als de verpleegster namen uitgebreid hun tijd. Lucas bekeek gefascineerd alle machines en we konden ook een plasma- en plaatjesdonatie bekijken. Papa, die niet bijster dol is op naalden, deed het prima bij het bloedgeven onder het alziend oog van Lucas, die vervolgens ook een mooi verband kreeg rond zijn arm. Mama werd bedankt voor haar intentie, maar moet over een week of drie eens terugkomen, als ze antibioticavrij is. Gewapend met twee bonnetjes, een ambulance, een ballon en het vaste voornemen om terug te komen voor mama, gingen we nadien naar de dagzaal voor chemo 4.4.

      IMG_2918  IMG_2914

2 gedachten over “Chemo 4.4 Bloedtransfusiecentrum”

  1. Ik wil hem volgende keer ook meenemen hoor! Kan hij het een pak gezelliger voor me maken tijdens de afname met zijn geklets! ;0)

  2. Waaah, zwaar onder de indruk! Silke, ondertussen bijna 15, ging onlangs mee met Merlijn die bloed ging geven. Toen Merlijn klaar was, werd Silke helemaal bleek, begon onzin uit te kramen en het is geëindigd op het voetpad met de beentjes in de lucht. Je wil niet weten wat een gedoe we kregen toen er krasjes op haar arm moesten geplaatst worden voor een allergietest! Ja, potjes, dweil … Een pluim voor Lucas dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.