Chemo 6 uitgesteld

Deze ochtend trokken papa en Lucas met een grote koffer richting UZ voor drie dagen chemo in opname. Er werd echter zoals steeds eerst bloed genomen om te zien of Lucas voldoende gerecupereerd was van de vorige kuur. Hoewel de resultaten niet slecht waren, beslisten de artsen toch om nog enkele dagen te wachten. Voor deze chemo, bestaande uit cyclofosfamide en topotecan, moeten zijn witte bloedcellen en bloedplaatjes echt wel hoog genoeg staan. Dus werden papa en Lucas terug naar huis gestuurd en proberen we woensdag nog eens.

Deze kuur belooft weer spannend te worden, niet alleen voor wat betreft de start, maar ook voor de bijwerkingen. De derde kuur bevatte ook cyclofosfamide en dat zorgde toch voor meer misselijkheid en die vreselijke aften in Lucas’ mond en keel waardoor hij tussenin ook nog meer dan een week in het UZ lag aan de pijnstilling en de intraveneuze voeding. En sowieso lijkt een chemo in opname altijd zwaarder dan een kuur via de dagzaal.

We zullen maar hopen dat de aften vooral veroorzaakt werden door de combinatie doxorubicine en cyclofosfamide en dat hij er dus deze keer minder last van krijgt. De topotecan heeft hij de vorige twee kuren ook goed verdragen. 

Het is toch moeilijker om onszelf op te peppen voor zo’n zware kuur, nu het geloof in genezing zo ver weg is. Maar voorlopig blijven we er toch voor gaan. 

6 gedachten over “Chemo 6 uitgesteld”

  1. Zo sterk, zo moedig, al kan ik me voorstellen dat het niet zo gemakkelijk is als jullie laten uitschijnen. Dikke kus!

  2. Lieve luitjes allemaal, we leven zo met jullie mee. Ook wij bevatten niet echt wat er allemaal aan het gebeuren is. Het is cliche, maar we voelen ontzettend met jullie mee en bidden om misschien toch nog een mirakel! Veel goede moed!

  3. We zijn in gedachten bij jullie en hopen op het beste! Dat het hard en lastig is, geloven we 200% al vatten we nog 10% van wat het werkelijk inhoudt… Veel moed en positiviteit sturen we in jullie richting! Onze groetjes.

  4. Lieve Diewer en Tomas, dappere Lucas en lieve zus Ruth, ook al zijn jullie uit het oog, zeker niet uit ons hart, heel veel genieten van deze zomer, hoopvol blijven, dat doen we met jullie, we duimen elke dag opnieuw, we blijven positief en hoopvol, blijf vooral “de dag plukken” als het even kan..
    dikke zoen uit Brugge!!!!

  5. Net terug van een weekje bergen klimmen. Er even helemaal tussenuit. En dan lees ik jullie blog en besef ik dat waar jullie ook gaan, wat jullie ook doen, die verpletterende realiteit jullie altijd verder achtervolgt. En toch wens ik jullie heerlijke vakantiedagen waarbij jullie ten volle kunnen genieten van jullie kroost. Misschien is Lucas hier gewoon het voorbeeld: leven in het hier en nu. Ik vind dat jullie daar sowieso al wonderwel in slagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.