Bezig blijven is de boodschap

In afwachting van een nieuwe chemopoging aanstaande maandag, proberen we onszelf en Lucas zo goed mogelijk bezig te houden.  Gisteren kwam Elise, een collega van papa, om samen met papa en Lucas nog wat preparaten te maken om te bestuderen onder de microscoop.  Wat later in de namiddag kwamen buurkinderen Roos en Lotte en Rik spelen. ’s Avonds kwam tante Reinilde babysitten terwijl papa en mama met nog wat spullen naar het nieuwe appartement van grote zus Berthe in Antwerpen reden en nadien lekker samen gingen eten.

Vandaag gingen we met ons vieren naar Technopolis in Mechelen.  Mama en Ruth waren er nog nooit geweest, maar vonden het meteen even geweldig als papa en Lucas.  Het was er in de voormiddag heel rustig en door bewust erg vroeg te lunchen en te vieruren, konden we ook in de cafetaria de grote drukte vermijden. Lucas en Ruth genoten met volle teugen, stonden geen minuut stil en hun ontdekkingsdrang verslapte geen moment.

   
 Het komende weekend proberen we op hetzelfde elan verder te gaan: uitstapjes, speelvriendjes, kortom, zoveel mogelijk afleiding.

Hoe het intussen met Lucas’ bloed staat, daar hebben we een beetje het raden naar.  De rode bloedcellen staan wellicht goed, want hij is niet moe, niet ongedurig en niet bleek.  De witte bloedcellen zijn waarschijnlijk/hopelijk aan het stijgen.  De bloedplaatjes staan waarschijnlijk laag, want hij heeft kleine stipvormige blauwe plekjes.  Het blijft dus erg spannend of de chemo maandag van start kan gaan.

Een gedachte over “Bezig blijven is de boodschap”

  1. Al is het op afstand, ik voel er mij toch echt bij betrokken.
    Laat ons nog maar eens hopen op succes.
    Rik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.