Super Lucas Speldoos

Sommige mensen doen de gekste dingen om Lucas een plezier te doen. Zo ook Henk, Ineke, Thijs, Kaat (van Ruthjes klas) en Sien. Ze stelden een reusachtige Super-Lucas-Speldoos samen, met tien leuke opdrachten voor Lucas en Ruth, maar ook voor papa en mama.


Lucas en Ruth begonnen er deze ochtend onmiddellijk aan na het ontbijt. Wat een plezier: kilometers plakband aftrekken, dozen opensnijden, papier afscheuren, enveloppen openen en dan aan de slag met de opdrachten.

IMG_3211
Lucas telde geconcentreerd tot twintig en terug en maakte woordjes met door elkaar gehaalde letters. Samen maakten Lucas en Ruth met hun lichaam de letters van Lucas’ naam, zochten dingen in tien verschillende kleuren bij elkaar en moesten aan de hand van foto’s de voeten van Henk, Ineke, Thijs, Kaat en Sien herkennen. En er viel nog meer te beleven, plezier verzekerd!

Met de ogen dicht tellen tot 20 en terug.
Met de ogen dicht tellen tot 20 en terug.
Woordjes maken
Woordjes maken
De "L" van Lucas
De “L” van Lucas
De "U" van Lucas
De “U” van Lucas
De "C" van Lucas
De “C” van Lucas
De "A" van Lucas
De “A” van Lucas
De "S" van Lucas
De “S” van Lucas

Na toch wel een dik uur “werken”, mocht Lucas eindelijk het binnenste pak openen met iets lekkers (corn flakes en koekjes), iets cools (dino eieren), iets leuks (lego setje) en iets om over na te denken (iets wat hij graag eens met de familie Verelst wil doen).

Helemaal uitgepakt!
Ons huis veranderde langzaam in een uitpakslagveld

Met de letters die Lucas tijdens de opdrachten verzameld had, mochten papa en mama nog een zin maken: “Henk, Ineke, Thijs, Kaat en Sien Roken Keurig Opgerolde Canabis Sigaretjes Gemaakt Met Levende Oorwormen.” Wellicht niet de zin die ze in gedachten hadden, maar kom …

Dank zij dit superpakket begon deze we-zitten-nog-steeds-te-wachten-op-chemo-dag gewoonweg schitterend! Dikke dikke dikke dikke dankjewel allemaal!

Een gedachte over “Super Lucas Speldoos”

  1. Wat een prachtig idee van deze mensen, ik ben zo gelukkig dat jullie zulke vele vriienden en buren hebben! Goede moed en veel liefs van Bobonne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.