Chemo 6.2 Knutselen en schilderen

Chemodag 6.2 verliep rustig en vrolijk. Lucas was vroeg wakker na een voor hem rustige – voor papa iets minder rustige – nacht. Hij bracht de dag grotendeels knutselend en schilderend door in de speelzaal. 

Rond de middag was er opnieuw muziektherapie en in de namiddag kwam juf Lies op bezoek. Dat was een heel blij weerzien! Lucas at de hele dag door aan een gestaag tempo: ronde koffiekoeken met rozijnen zijn momenteel de favoriet en die hebben ze hier gelukkig in overvloed in het ziekenhuis.

Tegen de avond ging mama frietjes halen in de dichtstbijzijnde frituur, om papa’s verjaardag toch een beetje te vieren. Tijdens het eten kwam ook oom Jaap nog op bezoek, van wie Lucas meteen nog een pakje ontbijtkoekjes wist af te luizen, dat hij dan ook nog grotendeels naar binnen werkte.

Net voor bedtijd kwam Greet, een vroegere collega van papa, die in het UZ werkt, papa nog gauw even feliciteren met zijn verjaardag, maar die was jammer genoeg net vertrokken.

De dag ging voorbij zonder misselijkheid of urinewegproblemen, de twee grootste boosdoeners bij deze chemo. Hopelijk blijft het morgen ook zo!

De cyclofosfamide is al volledig toegediend en wordt nu met zoveel mogelijk vocht uit zijn nieren gespoeld. Morgen volgt nog een dosis topotecan en tegen 19u – na 24u spoelen dus – mogen we hopelijk naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.