Start thuisonderwijs & kappertje spelen, deel 2

Samen kaal zijn; het blijft een sterk gevoel van samenhorigheid scheppen. En op één of andere manier voelt Lucas zich er ook door gesteund, alhoewel hij op andere momenten ook zijn “unieke” positie met kaal hoofd kan koesteren. De vraag van Seppe aan Lucas om ook zijn haar af te scheren, bleef dan daarom niet lang uit. Lucas zag dit volledig zitten.  Vol enthousiasme ging hij aan de slag, en hield zoals zondag dapper vol tot het einde.

IMG_3565

Deze boost van energie staat in schril contrast met het totaal gebrek aan fut op andere momenten. De succesvolle start van het thuisonderwijs deze ochtend zal hier zeker iets mee te maken hebben. Juf Claire wist hem van het eerste moment mee te nemen in het 2de leerjaar. In de late voormiddag was het tijd voor een eerste keer bednet.  Ook dat was een voltreffer!

Zonder het zelf duidelijk aan te geven, en misschien zelfs zonder het zelf te beseffen, heeft Lucas een onstuitbare honger naar kennis. Nieuwe kennis opdoen en de bijhorende succeservaringen beleven, zijn voor hem de meest bevredigende activiteiten.

2 gedachten over “Start thuisonderwijs & kappertje spelen, deel 2”

 1. Gij kent dat ventje zijn ouders zeker niet? Als je van ondernemende, actieve types wil spreken. Iets met een appel en een boom en zo …

 2. Ja, van wie zou Lucas dat toch hebben die honger naar kennis!
  Met een klein hartje, krop in keel en veel kippenvel hier eens komen lezen… Wat een positivisme in een ongetwijfeld oh zo moeilijke tijd.
  Ook al bleef het van mijn kant stil, toch wil ik laten weten dat ik aan jullie denk en een dikke kaars brand!
  Als ik iets kan doen? Steeds bereid!
  Liefs
  Ex-X’ertje L

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.