1 september

Het schooljaar begon voor ons gezin eigenlijk al gisteren.  In de late namiddag brachten we broer Pelle met zijn hele hebben en houden naar het internaat van de Kunsthumaniora in Brussel.  Lucas was al eerder eens meegegaan, maar voor Ruth was het een bijzondere ervaring om “Pelles school” en “Pelles kamer op school” ook eens te zien. Lucas nam enthousiast ook “zijn boekentas” mee naar Pelles school, gevuld met een fles water, een doosje koekjes en lego.

Ook deze ochtend vulde Lucas enthousiast zijn boekentas: hij smeerde boterhammen, vulde een koekendoosje, stak zijn waterfles weg en voorzag zich ruimschoots van alle mogelijk attributen die hij misschien wel kon nodig hebben in de ziekenhuisschool.

Het was extreem rustig op de dagzaal in het UZ, dus het aanprikken en de bloedname gingen heel vlot. De resultaten waren snel binnen en waren ook goed.  We mochten dus eigenlijk snel terug naar huis, maar daar hadden we nog helemaal geen zin in.  We maakten afspraken met de juf van de ziekenhuisschool, met de kinesist en met de muziektherapeute. We aten nog rustig onze middagboterhammen in het ziekenhuis en gingen nadien op bezoek op mama’s werk en daarna op school.

Ook Seppe, papa en Ruth hadden een goed gevulde, geslaagde eerste schooldag. Voor Lucas begint het echte werk pas morgen, wanneer hij voor de eerste keer thuisonderwijs krijgt van juf Claire. Spannend!

De thuisklastafel, bednet laptop en printer-scanner staan klaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.