Bloed

Vandaag gingen we nog eens naar Gasthuisberg voor chemo. Het bleek zo druk op Dagzaal dat we doorverwezen werden naar de afdeling kinderoncologie. Hoewel we vlak naast de speelzaal lagen, kon Lucas er toch niet echt zijn draai vinden. We moesten lang wachten, eerst op het aanprikken en de bloedname en vervolgens op de resultaten. Gelukkig hadden we heel goed gezelschap, want Lucas’ juf Hilde, die normaal gezien op vrijdag haar huisje poetst, liet voor een keertje haar zwabber in de berging en kwam met ons mee.

Tijdens het wachten mochten we allen samen muziek maken bij Inge, de muziektherapeute. Er werd zelfs een opname gemaakt!

Lucas’ hemoglobine was te laag, wat meteen zijn vermoeidheid en hoofdpijn van afgelopen week verklaart. Hij kreeg dus niet alleen zijn wekelijkse aperitief (chemo), maar ook een stevige biefstuk-zonder-friet (bloed). Dat betekende een lange namiddag op de afdeling, maar met juf Hilde erbij was het best gezellig.

 

“Ernie, er zit een banaan in je oor!”
 
Uiteraard kwam Lucas’ wensdag morgen ter sprake, maar we verklapten nog niks (al wordt het wel steeds moeilijker om niks te verraden en ons niet te verspreken). Lucas weet in elk geval nog van niks!

Om half zes mochten we eindelijk naar huis, gewapend met medicatie voor de komende twee weken, want komende vrijdag moeten we niet naar Gasthuisberg. Lucas was doodop vanavond, maar met dat  extra bloed is hij dubbel en dik opgewassen tegen een hele drukke dag morgen!

2 gedachten over “Bloed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.