Wensfeest

Lucas wist reeds een hele week dat vandaag zijn wensdag zou zijn, maar wat er stond te gebeuren bleef een groot geheim. Zijn eerste wens was een nieuwe fiets in blinkend blauw, zijn tweede wens een uitstap naar Disneyland Parijs en zijn derde (voornamelijk om toch een derde te kiezen) eens samen zwemmen met dolfijnen. We konden hem dus goed voorbereiden op “misschien wel een fietstochtje naar Parijs” of “gaan zwemmen met fietsende dolfijnen. Verrassingen zijn normaal niet aan Lucas besteed, en dat liet hij ook veel merken, maar de grapjes kon hij wel smaken.

Om 12 u deze middag kwam het wensteam eindelijk het hele gezin ophalen, richting Leuven centrum. We trokken samen naar het Italiaans restaurant Quo Vadis in de Muntstraat, aangezien Lucas de laatste week meestal graag spaghetti en pizza eet. Het bleek een goede keuze want hij koos direct voor spaghetti. Tijdens het wachten op het eten kon Lucas in de open keuken het maken van de pizza’s van heel nabij meemaken, een eerste hoogtepunt van de dag. Na het eten maakten we ons klaar om te vertrekken, dus vroeg Lucas natuurlijk wat er nog te gebeuren stond. Mama kon het niet laten hem even te plagen door te zeggen “dat we nu naar huis gaan want het is toch al leuk geweest: spaghetti eten en in een restaurantkeuken pizza’s meemaken.” Hij twijfelde toch wel even…

We maakten een wandeling om ergens een ijsje te eten, en liepen ‘toevallig’ langs de school. (De vele fietsen op de stoep riepen geen vragen op…) “Zullen we eens kloppen? Misschien is er toevallig iemand op school,” vroeg mama langs haar neus weg. Ruth klopte enthousiast en bijna magisch draaide de grote poort langzaam open. De ontvangst was schitterend… Een enthousiaste bende vrienden en familie overspoelde ons met muziek, confetti, balonnen en warm enthousiasme.

Een overweldigende ontvangst op school
IMG_6209

Juf Hilde en juf Claire, voor de gelegenheid heks Hilde en heks Claire, onderwierpen een overdonderde Lucas aan verschillende proeven. En als laatste proef opende Lucas een groot pak, bedolven onder de balonnen. Met stralende ogen onthulde hij zijn nieuwe fiets: blinkend blauw met bijpassende fietstassen en prachtige helm.

IMG_6251

Onder luid aplaus fietste Lucas zijn fiets in op een uitgebreid, voor de gelegenheid opgesteld verkeerspark, waar alles in goede banen werd geleid door de Leuvense politie. En alle andere aanwezige kinderen volgden enthousiast.

Trotse Lucas
Naast het verkeerspark stond een royaal dessertbuffet ‘met aangepaste dranken’, opgesteld voor groot en klein. Het feestje kon niet mooier zijn. Lucas kreeg niet genoeg van zijn nieuwe fiets en bleef enthousiast rondfietsen, tot natuurlijk ook zijn kaars uitging en de weg naar huis lonkte.

IMG_6257

Onvermoeibaar blijven rondfietsen
We blikken tevreden terug op een meer dan geslaagde wensdag voor Lucas en beseffen dat we onmogelijk alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben, voldoende kunnen bedanken. Ons wensteam van Make a Wish, dat alles in gang heeftgestoken, en bovenal het schoolteam van Sancta Maria 

dat van een aanvankelijk beperkt feestje, een groot geslaagd evenement heeft gemaakt. En alle aanwezigen natuurlijk die met de vele meegebrachte desserts en warme aanwezigheid deze wensdag tot een schitterend wensfeest hebben gemaakt.

6 gedachten over “Wensfeest”

  1. Het wensfeest gaat ons nog lang een warm gevoel geven. Eentje met kippenvelmomenten toen we lucas zagen binnenkomen op school en eentje met een big smile toen hij zijn fiets ontdekte… bedankt!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.