Dalweek

Gisteren beleefden we een topdag in de Efteling. We namen ons bezoek uit Leuven en Limburg mee door het magische Villa Pardoespoortje, recht het park in. Het weer was zalig en ondanks de drukte genoten we van heel wat attracties en een half Sprookjesbos. Daarna hielden Lucas en Ruth het even voor bekeken en gingen we even uitrusten in de Villa. Tegen de avond deden we nog even samen enkele attracties en daarna glipten we in het donker terug in de gewone wereld. Een heerlijke, zorgeloze dag!

Lucas zit helaas in zijn dalweek en dat voelen we. Hij is bleek, heeft voortdurend nood aan eten en is moe en hangerig. Een duidelijk signaal dat zijn rode bloedcellen in vrije val gaan. Voor de veiligheid en om hem zo gauw mogelijk weer optimaal te laten genieten van deze magische vakantie, is hij nu met papa naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg voor een bloedprik en een eventuele transfusie. Dat is maar tien minuutjes hier vandaan en alles gebeurt in overleg met Gasthuisberg, dus we kunnen ons de lange rit naar Leuven gerust besparen.

Vandaag dus geen speciale uitstapjes op de planning. De vooropgestelde boottocht door het historische ’s Hertogenbosch en bezoek aan binnen- en buitenspeeltuinen ’t Ganzennest konden toch al niet doorgaan, omdat beide blijkbaar gesloten zijn deze tijd van het jaar. 

Ruth en mama vermaken zich dan maar in de Villa, want Ruth verkiest de verkleedkast en het podium boven de andere helft van het Sprookjesbos. Gelukkig zijn we hier nog lang genoeg om de komende dagen nog heel wat leuke dingen te doen samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.