Doseren

Doseren is het toverwoord hier in huis. Lucas is snel moe en overprikkeld, dus alles gebeurt bij voorkeur in korte, snelle momentjes. Het wassen gaat meestal in drie fasen en gedeeltelijk op bed en in de rolstoel. Het insmeren van zijn geïnfecteerde neus en kin met anti-bacteriële zalf idem dito.

Bijgevolg vieren we Sinterklaas dit weekend ook in korte stukjes en beetjes. Deze morgen stond er in de gang al een eerste Lego bouwdoos klaar met een mooie politiejeep met oplegger en speedboot. We hebben er ons, doorheen de dag, telkens korte momentjes mee geamuseerd. Ruth, die bij tante Machteld en tante Reinilde logeerde, kreeg ook al een eerste nachtelijk, goedheilig bezoek. Zij is dit jaar vooral geïnteresseerd in het snoepgoed van Zwarte Piet.

Morgenvroeg doen we – in tegenstelling tot andere jaren – een rustig en heel beperkt Sinterklaasontbijt en normaal gezien heeft de Sint dan ook de rest van het speel- en snoepgoed gebracht.

Het opbouwen van Lucas’ mega Legobouwdoos en het knutselen aan zijn Minecraftpakketjes zal gegarandeerd in vele korte doses moeten gebeuren. Maar het geeft ons wel steeds iets te doen tijdens zijn korte, wakkere momenten.

3 gedachten over “Doseren”

  1. zo stil bij deze foto van Lucas..we kunnen slechts liplezen aan zijn en jullie moed… en branden kaarsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.