Kerstmis

Lucas heeft twee drukke, afwisselende dagen achter de rug. Gisteren brachten we een bezoekje aan juf Esther, maakten we thuis alles klaar voor Kerstavond en vierden we heel rustig met Jaap en tante Katrien. Lucas genoot van het helpen en het erbij kunnen zijn. Hij weigerde te rusten, hoewel zijn ogen regelmatig dicht gleden.

Deze voormiddag was hij zo moe, dat hij uiteindelijk toch “even” op bed wilde liggen. Dat eventjes werd uiteindelijk 3,5 uur en daar waren we niet kwaad om. Hij had de rust duidelijk nodig en wij konden wel even een adempauze gebruiken, al was het maar om nieuwe knutselideeën te laten opborrelen en nieuwe werkjes te verzinnen waarmee Lucas kan helpen.

Zus Berthe kwam langs en knutselde mee en later in de namiddag brachten tante Liesbeth, Jonas en Laura onze Ruth terug. Er was meteen weer wat leven in de brouwerij! Hoewel Lucas genoot van het gezelschap, vroeg hij al vrij snel of hij terug in bed mocht. Hopelijk heeft ons pedagogisch praatje over “de signalen van je lichaam respecteren” op maat van onze zevenjarige held gewerkt. Hij heeft zoveel nood aan rust!

Nu Lucas alweer een tijdje boven slaapt, genieten wij van een ongekende luxe: een woonkamer voor onszelf, met licht, geluid en TV of bezoek als we dat willen. Heerlijk!

Het was een rustige kerst, die we ondanks alles vierend hebben doorgebracht … Wie had dat kunnen denken!

Zalig Kerstfeest allemaal!

7 gedachten over “Kerstmis”

 1. Een prettige kerstsfeer, een mooi eindejaar en een mooi rustig 2016 toegewenst. Leuk, een blauwe kerstmuts zag ik nog niet. Heb ik het goed voor dat een mondhoekje van hem wat omhoog wil om te glimlachen? Ik ben blij voor jullie dat jullie Kerstmis samen konden vieren.

 2. Fijn dat jullie van dit kostbare moment samen mochten genieten… Al besef ik dat het bij momenten met een dubbel gevoel zal geweest zijn… Wens jullie ook vandaag weer een mooie dag toe vol knutsel- en speelmomentjes enerzijds en anderzijds ook rustige momentjes voor jullie twee om wat op adem te komen bij elkaar…
  X
  Kirsten en co

 3. Zalige tweede kerstdag en ook wij zijn blij dat jullie een rustig en te koesteren kerstfeest hebben kunnen vieren. Jan en Nicole

 4. Dag Lucas, ik ben blij te horen dat jij en je familie een goede Kerst hadden. En ik bewonder je voor al je hulpvaardigheid. Ik heb zelf mijn mama wat geholpen met Kerst en daardoor wat beter beseft dat samen aan iets werken als familie iets heel goeds en leuks is (en ook wat het betekent voor ouders om zich dagelijks in te zetten voor hun kinderen). Nog een goede aanloop naar het nieuwe jaar toegewenst. Groetjes, Filip

 5. Heyyyy, eindelijk heb ik jullie terug gevonden !
  …sinds villa pardoes…briefje kwijt… En ik maar denken hoe heette die blog van Lucas… X
  Vanavond nam ik mijn tijd….en vond ik jullie terug….
  Lucas for life,….Oscar en Bieke wensen jullie het allerbeste, dag voor dag !
  Vanaf vandaag ga ik jullie een beetje mee volgen…
  Liefs x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.