Ijzersterk

Al dagen wijken we niet meer van Lucas’ zijde. Al meerdere keren kregen we het signaal dat het nog een kwestie van uren was. Maar uren werden dagen en elke keer dat Lucas dieper wegzakte, kwam hij er weer bovenop.

We beleven intense momenten, adembenemend zwaar en tegelijk mooi,  zo dicht bij Lucas. We koesteren de momenten die we nu nog samen doorbrengen, het verzorgen, zijn stille aanwezigheid, de nabijheid, de aanraking… helemaal op onze eigen manier.

 
En we wachten, maar hebben geen haast. Lucas is met veel “valse starts” en in een langdurige bevalling, die meer weg had van een gevecht dan van een geboorte, op de wereld gekomen en zal ook op zijn eigen manier, op zijn eigen tijd, weer vertrekken. 

20 gedachten over “Ijzersterk”

 1. Hou deze intense momenten vast in jullie hart, hoe zwaar en mooi ze tegelijk ook zijn. Weet dat jullie liefde voor elkaar niet eindigt waar het leven eindigt … hoe graag we het ook zo anders hadden gezien voor jullie. Onvoorstelbaar veel respect voor jullie allemaal … door al al die jaren jullie blog te volgen heb ik meer dan eens beseft waar het leven echt om draait en plaatst zo veel andere dingen in een ander perspectief. Sterkte!

 2. Ik moet eventjes denken aan het beroemde gedicht van Dylan Thomas: “Do not go gentle into that good night. Rage, rage against the dying of the light”.

 3. Het leven mag dan wel door je vingers glippen, Lucas zal jullie nooit ontglippen. Dat zegt deze foto voor mij en dat vind ik ongelofelijk mooi en zeer sterk!

 4. Hou moed, hou vol. Het is geen einde, alleen scheiden jullie wegen. De weg wordt zwaar zonder hem, maar jullie staan er niet alleen voor. We openen allen angstvallig onze mailbox, verbazen ons over zijn onvoorstelbare uithoudingsvermogen en we wachten mee af tot hij er klaar voor is.

 5. Wat zegt die foto zeer veel: de kleine handjes van Lucas geborgen in de handen van papa en mama. Handen die zoveel vriendschap doorgeven.
  Jullie zullen hem uiteindelijk toch uit handen moeten geven maar jullie liefde voor elkaar straalt een licht uit dat blijft schijnen in veel harten.

 6. “Een foto zegt meer dan duizend woorden”. De bekende geluiden, geuren, aanrakingen,… zullen op zich al geruststellend werken denk ik, zelfs in zijn slaap. Sterkte. Moed. We denken aan jullie. Xxx

 7. We wensen jullie oneindig veel licht… Jullie zijn en blijven in onze gedachten aanwezig, in een kaarsje dat stilletjes brandt.
  Lieve, kleine Lucas, we kennen je niet en toch een beetje doorheen de blog… We wensen jou heel oprecht heel veel Licht op jouw verdere weg. We dragen je mee…

 8. Twee dagen geen nieuws van Lucas…
  De uren tikken voorbij en ik vraag me constant af hoe het met die kleine sterke jongen gaat, en met zijn geweldige ouders en familie.
  Het afscheid nemen, de liefde, het loslaten, mijn kaarsje blijft branden om jullie toch een lichtje te geven in deze moeilijke dagen

 9. ” wij hebben geen haast” We voelen kringen van Liefde die Lucas en jullie met hem verspreiden… de blog mee lezen geeft verstilling en verlangzaming …dank jullie wel

 10. Als ouder van een zoontje van dezelfde leeftijd kunnen we ons inleven en meevoelen maar dat staat mijlenver van hoe het echt voor jullie is. Ik heb immens respect voor jullie en de manier waarop jullie Lucas ondersteunen. Ik denk vaak aan jullie en leef in stilte mee. Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.